Rychlý tip #11

SwiftKey

SwiftKey je klávesnice, kterou si po vyzkoušení určitě oblíbíte. Alespoň to dokazují miliony spokojených uživatelů. Disponuje totiž řadu velmi zajímavých funkcí a fíčurek. A my si je v rychlosti projedeme.

Co že tedy SwiftKey umí? Tak především umí psát. A to nejen písmenka, ale i číslice a speciální znaky. Překvapeni? Ale teď vážně… SwiftKey nenabízí jen jinak vypadající klávesnici, ale hlavně vychytávky pro rychlé a pohodlné psaní jak na smartphonu, tak na tabletu. Jednou z fíčurek pro pohodlí je například funkce „Flow“, která nabízí možnost psaní jedním tahem prstu. Na první pohled se to může zdát nepřehledné, ale opak je pravdou. A že těžko odhadne slova, která máte na mysli? Také omyl. Čerpá totiž z Vašeho vlastního slovníku.

SwiftKey_X3

A u slovníku chvilku zůstaneme. Při instalaci si vyberete jazyk, kterým hodláte psát. Výhodou je, že můžete nainstalovat až tři jazyky naráz. To Vám pomůže, pokud například píšete běžně česky, ale vyhledávání vyžaduje anglické výrazy (nebudete muset dávat pozor na to co Vám predikce opraví). Kdykoli později máte možnost slovník rozšíří o slova ve Vašich konverzacích v Gmailu, Facebooku nebo Twitteru. Pokud navíc propojíte klávesnici s Vaším Google účtem, máte svůj slovník zálohovaný v cloudu a nemusíte klávesnici učit nové výrazy po každé změně ROMky, obnově továrního nastavení apod. (potěší zejména milovníky VšEcH DrUhŮ nEčItElNýCh forem textu – milovníky pochop jako pubertální „zbrbla“).

Kromě toho všeho Vám SwiftKey nabídne širokou paletu nastavení počínaje barevným tématem, přes nastavení opravy textů, až po časový rozdíl mezi krátkým a dlouhým tapnutím.

original

A nakonec můžete sdílet na sociálních sítích Vaši úspěšnost v psaní, přesnost tapání a nebo počet ušetřených úhozů. Můžete si také prohlédnout znakovou mapu, aby jste viděli svou přesnost přímo. Čekali jste toho od klávesnice víc? Nás už víc ani nenapadlo. Myslím si, že těch pár korun se určitě vyplatí investovat do dlouhodobého pomocníka, kterým Vám SwiftKey určitě bude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *