Český Krumlov: 1. město v ČR používající GoogleApps

Město Český Krumlov se na konci loňského roku stalo prvním městem v ČR, které svou samosprávu zaparkovalo pod střechu cloudových aplikací Googlu. Prvním impulzem ke kompletní restrukturalizaci tamního IT byly problémy s dosavadním systémem od zahraniční společnosti. Po těžce sváděných bojích se spamem a dalšími komplikovanými problémy se představenstvo města shodlo na změně.

„Hledali jsme nástroj pro zlepšení elektronické komunikace v rámci úřadu i směrem k občanům, cestu k modernějšímu městu,” říká Mgr. Radim Rouče, tajemník Městského úřadu. ”Vybrané řešení splňuje naše požadavky, zároveň od něj očekáváme efektivnější spolupráci zaměstnanců díky možnosti sdílení dokumentů a v neposlední řadě i ekonomickou výhodnost.“

A jak jistě všichni víme, efektivita práce s cloudovými aplikacemi Googlu je opravdu velmi vysoká. Důvodů je mnoho, ať už jde o sdílení dokumentů s nastavením práv k prohlížení nebo úpravám, přístupnost z jakéhokoli zařízení nebo třeba velmi nenáročná údržba systému.

Pozor! Nepleťte si GoogleApps s klasickým účtem Google. Oproti klasickému účtu je totiž GoogleApps cílený na firmy a jiné podniky a je tudíž placený. Naproti tomu GoogleApps nabízí stejné služby, ale pro uzavřenou firemní sféru, bez reklam, ale hlavně, data jsou Vaším majetkem, zatímco v běžném účtu Google je majitelem „Vašich“ dat právě Google.

Pokud Vás toto téma zajímá, můžete se mrknout na záznam z nedávno vysílaného „webináře“, o který se postarala společnost Netmail, která taky stála právě za realizací Česko Krumlovské restrukturalizace.

 

zdroj: Netmail, Google ČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *